Vrbické pleso

GPS: 48.97013, 19.5772

Prekrásne prostredie Demänovskej doliny v Nízkych Tatrách ako ligotavý diamant dotvára aj prírodná pamiatka Vrbické pleso.

Je najväčším prírodným jazerom v Nízkych Tatrách ležiacim vo výške 1 113 m n. m. Toto ľadovcové pleso vzniklo zahradením údolia morénou a jeho najväčšia hĺbka dosahuje 8 metrov.

Okolo celého plesa vedie príjemný turistický chodník s dĺžkou približne 20 minút. Chodník ponúka nádherné fotogenické pohľady na pleso a jeho horské okolie. Nachádzajú sa tu aj informačné tabule, ktoré informujú turistov o rozmanitej flóre a vzniku plesa.

Okolie plesa je spestrené aj drevenými lavičkami, či altánkami, kde si môžete posedieť a nerušene sa kochať nádhernou prírodou. Deti určite poteší detské ihrisko.

Pre všetkých vysokohorských nadšencov turistiky predstavuje Vrbické pleso vynikajúci východiskový bod viacerých turistických trás, výstupov na vrcholy či ďalšie zaujímavé výlety.

Ak sa sem vyberiete autom, zaparkovať ho môžete pri hotely Pošta. Z parkoviska je to k Vrbickému plesu asi len 200 metrov po žltej turistickej značke.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *